Goran Bregović

Sa balkanskim korenima, odakle potiče, sa idejama okrenutim 21. veku, kojem ide u susret punom snagom, muzika Gorana Bregovića objedinjuje zvuke ciganskih duvačkih limenih instrumenata i bugarske tradicionalne polifonije, zvuke gitare i tradicionalne udaračke instrumente uz zanimljiv rok akcenat - sve uz podrćku razbuktale svirke gudača i duboke sonornosti muškog hora, kreirajući muziku koju naša duša instinktivno prepoznaje, a telo prima kao neodoljiv podsticaj za igru.

 

Možete pratiti Gorana na društvenim mrežama:

                                                                                                                           

www.goranbregovic.rs

 

 

Diskografija:

  • Champagne for Gypsies (2012)
  • Welcome to Bregovic (2009)
  • Alkohol (Šljivovica & Champagne) (2008)
  • Goran Bregovic's Karmen with a Happy End (2007)
  • Tales and songs from weddings and funerals (2002)
  • Kayah i Bregović (2000)
  • Songbook (2000)
  • Thessaloniki - Yannena with Two Canvas Shoes with George Dalaras (1999)
  • Ederlezi (1998)
  • Düğün ve Cenaze with Sezen Aksu (1997)
  • Silence of the Balkans (1997)
  • P.S. (1996)
  • Underground - Soundtrack  (1995)
  • La reine Margot - Soundtrack (1994)
  • Arizona Dream - Soundtrack (1994)
  • Protopsálti (Πρωτοψάλτη)- Paradéchtika (Παραδέχτηκα)(1991)
  • Les Temps des Gitans - Kuduz (1990)
  • Kuduz (1989)
  • Dom za vešanje (1989)
  • Goran Bregović (1976)