Jelena Rozga

Jelena Rozga, hrvatska pop pevačica, rođena je u Splitu. Još kao dete pokazala je zanimanje za ples i pevanje.

Imala je uspešnu karijeru balerine i svoje zavidno umeće pokazala je nastupom u Labudovom jezeru i Trnovojružici. No, jaka želja za pevanjem potisnula je balet u drugi plan. Jeleni se ispunila jedna od najvećih želja - postala pevačica grupe Magazin i život joj se promenio iz korena.
 
Kao pevačica Magazina doživela je veliku popularnost, a nastupom na Dori 2006. godine najavljuje solo karijeru sa pesmama "Oprosti mala" i "Ne zovi me Marija" koje ubrzo postaju veliki hitovi i najavljuju uspešnu solo karijeru sjajnog vokala koji osvaja na prvo slušanje.
 
Svoj uspeh potrvrđuje 2007. godine na Splitskom festivalu gde osvaja Grand prix sa pesmom "Gospe moja". Pesma "Daj šta daš" proglašena je najslušanijom pesmom 2008 na tom istom renomiranom festivalu. Jelena postaje kraljica Prokurativa osvojivši po treci put zaredom nagradu za najslušaniju pesmu tokom 2009, ovog puta pesmom "Rodit ću ti kćer i sina". Na Splitskom festivalu 2010 Jelena nam peva Bižuteriju i pesma postaje najveci hit leta pa tako i ne cudi Jelenin izbor da se njen drugi album zove Bižuterija. Album ubrzo postaje najprodavaniji i dobija zlatnu ploču od svoje izdavačke kuće Hit Records.
 
U oktobru 2010 započinje veliku turneju BIŽUTERIJA i to veoma uspesno koncertom u Zadarskom Višnjiku, a nakon toga sledi spektakularan koncert u splitskoj Spaladium areni pred vise od 13,000 ljudi. Zagrebačka Cibona par meseci kasnije samo potpisuje njen uspeh. 
 
U međuvremenu Bižuterija postaje najslušanjija pesma na YouTube-u u regiji, a Jelena dobija i prestižnu nagradu Porin za istu. 
 
Nova pesma Razmažena dobija Grand Prix na Splitskom festivalu 2011 i postaje još jedan upečatljiv Jelenin hit. Nakon Razmažene sledi najnovija pesma Zanemari koja je po svemu sudeći dosledan naslednik Jeleninih hitova.
 
Jelena, nekada krhka balerina, postala je simbol pozitivne energije i elegancije kojom je očarala populaciju širom Balkana.